ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Η AJMIG η μεγαλύτερη, πρωτοβουλία προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος σε όλο τον κόσμο, επέστρεψε για 10η χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο, σε μια μεγάλη γιορτή έμπνευσης, υψηλής αισθητικής, δημιουργικότητας& λάμψης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024.
Στη τετραήμερη γιορτή, παρουσιάστηκαν εμπνευσμένες δημιουργίες πενήντα Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς & ένα συμβολικό εικαστικό αφιέρωμα στην Ωραία των Ωραίων, Καρυάτιδα που λείπει ... με τίτλο ΄΄ Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα΄΄.
Εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, των εικαστικών, των τεχνών & των γραμμάτων, καλλιτέχνες, πολιτικοί, λάτρεις των κοσμημάτων, συλλέκτες αλλά και έμποροι, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να απολαύσουν κοσμήματα με διαφορετικές υφές, χαρακτήρες και συμβολισμούς. Α Jewel made in Greece είναι το όνομα της πολύ-επίπεδης και διαρκώς αναβαθμιζόμενης πλατφόρμας που εμπνεύστηκε και δημιούργησε πριν από έντεκα χρόνια η Μαίρη Σαμόλη. Η ίδια, σχεδιάστρια και μικρό-γλύπτρια, μιλά για «όχημα τέχνης και επιχειρηματικότητας ταυτόχρονα», που έχει ταξιδεύσει με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις ηπείρους, εννέα χώρες και σε πάνω από πενήντα προορισμούς.
Η AJMIG ομάδα των Ελλήνων σχεδιαστών κοσμήματος, ακόμη μια χρονιά, μας οδήγησε σε ένα μοναδικό γοητευτικό ταξίδι, όπου η τέχνη είναι ο μόνος άξονας, όπου συνυπάρχουν ταυτόχρονα, πολύτιμα με ευτελή, σημαίνοντα υλικά με κεραμικά, διαμάντια με ημιπολύτιμους λίθους, πλασμένα όλα, με ψυχή.
Ο έγκριτος επιστημονικός συνεργάτης Γιώργος Σπυρομήλιος, ξενάγησε τους επισκέπτες της διοργάνωσης, στο συναρπαστικό και συνάμα ελκυστικό κόσμο του κοσμήματος, των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων, ενώ στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης A Jewel made in Greece παρουσιάστηκε επίδειξη μόδας με την επιμέλεια και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αλίς Δικαίου και τίτλο  Παράλληλα αυτή τη χρονιά το Α Jewel made in Greece, παρουσίασε ένα εικαστικό συμβολικό αφιέρωμα με τίτλο «Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα», πάνω σε ιδέα και σχεδιασμό της Μαίρης Σαμόλη, επιμέλεια και θεωρητική υποστήριξη της Ίριδας Κρητικού.

Οι ίδιες σημειώνουν:

Εμείς ως AJMIG, δεν επιδιώκουμε να γίνουμε θεσμικό μέρος της διεκδίκησης της Καρυάτιδας. Δεν ζητούμε μέσα από ένα επίσημο πλαίσιο τον επαναπατρισμό της, υπάρχουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι που το πράττουν με ολοένα και πιο αισιόδοξα αποτελέσματα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη διεθνή αυτή συζήτηση, ώστε σύντομα η Καρυάτιδα που δεν είναι κινητό γλυπτό, αλλά οργανικό μέρος του Ερεχθείου, σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού, να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει.
Έτσι, με σύνθημα «Καρυάτιδα -την Ωραία των Ωραίων» προσκαλέσαμε τους Έλληνες δημιουργούς μέσα από τον δρόμο της Ιστορίας, της Τέχνης και της Δημιουργίας αλλά και μέσω των δικών τους εκφραστικών και τεχνικών μέσων και υλικών, να τιμήσουν το διάσημο αυτό γλυπτό. Την πεντάμορφη πτυχωτή «Κόρη από τις Καρυές» που εξακολουθεί να ανασαίνει έμψυχη και μόνη…
Ξεκινώντας από το Ζάππειο, το αφιέρωμα στην Καρυάτιδα, θα εξελιχθεί & θα ταξιδέψει σε 10 διαφορετικούς ιστορικούς και όχι μόνο σταθμούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τους επόμενους 12 μήνες.
EN PORTANT MES BIJOUX by Alice Dikeos που περιλάμβανε μοναδικές δημιουργίες της σχεδιάστριας Χριστίνας Φαρμάκη, Την έκθεση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου όπου ξεναγήθηκε, θαύμασε τα εξαιρετικά ιδιαίτερα κοσμήματα, συνομίλησε με τους εκθέτες, εξήρε την επιχειρηματικότητα τους & δήλωσε την έμπρακτη στήριξη της στο κλάδο του Ελληνικού κοσμήματος.
Τέλος όλοι οι λάτρεις του Ελληνικού Κοσμήματος καθώς και οι δημιουργοί που συμμετείχαν, ικανοποιημένοι από την άρτια διοργάνωση της έκθεσης, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2025 με νέες ιδέες και συναρπαστικές εκπλήξεις!
Η φετινή έκθεση υποστηρίζει τους σκοπούς της HOPEgenesis, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που έχει ως αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα.
Mέχρι τότε το Αθηναϊκό και όχι μόνο κοινό, μπορεί να ανακαλύψει & να θαυμάσει τη μαγεία της σύγχρονης Κοσμηματικής Τέχνης, καθημερινά, στην καρδιά της Αθήνας στον τέταρτο όροφο του πολυκαταστήματος attica City Link αλλά & στο https://www.ajewelmadeingreece.gr/ .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

IGLcert
K.AND.
Mary Samoli
Mary Gaitani
MORPHḖ
Theodora D.
Maureen Wellens
BED OF STONES
Liana Vourakis
NEIROMAI
NICOFILIMON
Elsa Mouzaki Jewellery
KOUZOUPIS
Victory of the People by Nicoletta Papadaki
Ileana Makri
CHRISTOS ANDRIKAS unique jewelry
KK Jewelry Lab
ELENA ANDREOU
KM JEWEL
POLINA ELLIS
BIJOUX BIZARRES
Giampouras Collections
Vasso Galati
Sissy Koukeri Αrt Jewellery
ATHENART
JeAc by Marianna Melliou
MIAOU NIAOU
ALEXANDRINI
Olga Beligianni
Sifis Stavroulakis
CHARISMA Handmade Jewelry
Anthi Zahou
Maria Kanale
Vally Kontidis
Marina Zachou
Eirini Karympali Jewellery
a.le.pu
Koko di Alma
Crafts4u
SENSE-S
Vassilis Moralis
Niki Stylianou Studio
CHOPHIE JEWELS
Mika Grivaki
UNRAVEL
MARA MADE IN GREECE

Υπεύθυνες Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Ειρήνη Θεοδωρακάκη & Ιωάννα Αφροδίτη Θεοδωρακάκη
6943043270
Φωτογραφίες ανά Σελίδα
Εκτύπωση Φωτογραφιών
Εκτύπωση Δελτίου Τύπου
852102
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Λαμπρινή Προνίου από την VOI NOI Χριστίνα Φαρμάκη Αλίς Δικαίου Σωτήρης Ανδρώνης Μαίρη Σαμόλη Κατερίνα Μεγγισοπούλου Ελένη Πετρά
 
852268
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Ίριδα Κρητικού Άνζτελα Γκερέκου Μαίρη Σαμόλη
 
852101
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Χριστίνα Φαρμάκη Αλίς Δικαίου Μαίρη Σαμόλη
 
852269
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Άνζτελα Γκερέκου Γιώργος Σπυρομήλιος,
852092
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Μαριάνθη Καφετζή Μαίρη Σαμόλη
 
852270
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Μαίρη Σαμόλη ΧΧΧ Άνζτελα Γκερέκου Ίριδα Κρητικού
 
852097
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Χριστίνα Φαρμάκη Σωτήρης Ανδρώνης
 
852093
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Έλενα Ανδρέου Άντρια Παπαδοπούλου
852103
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Κρίστι Κρανά Κατερίνα Μεγγισοπούλου
 
852108
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Χριστίνα Φαρμάκη και Αλίς Δικαίου με τα μοντέλα
 
852115
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Λένα Αυγενάκη Σωτήρης Ανδρώνης Βασιλική Κορδερά
 
852094
ΖΑΠΠΕΙΟ - A JEWEL MADE IN GREECE 2014 - 2024
Τζένη Οικονόμου Ναταλία Ρίζου
Φωτογραφίες ανά Σελίδα